Conectare
Ultimele subiecte
» Survival in The Zone - based on a true storyScris de DarK Dum Mar 21, 2010 6:46 pm
» The Zone
Scris de DarK Joi Mar 18, 2010 4:40 am
» Dorohedoro
Scris de DarK Joi Mar 18, 2010 1:41 am
» Winners of the 4th Seiyu Awards
Scris de DarK Vin Mar 12, 2010 3:56 am
» Kanon Wakeshima
Scris de DarK Mier Mar 10, 2010 3:59 am
Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 15, Dum Feb 19, 2023 1:22 am
GYO
Pagina 1 din 1
GYO
* Author : Junji Ito
* Publisher : Shogakukan
* English Publisher : Viz media
* Volumes : 2
* Read On-line : here
Gyo este un manga horror / science-fiction , produs de catre Junji Ito ( dupa mine one of the best horror manga-ka's out there XD ) .
~ Plot ~
Povestea din Gyo se invarte in jurul unui "miros al mortii" . Mirosul este prima data intalnit la pesti care sunt mai "ciudati" prin faptul ca au atasati de ei niste picioare metalice . La inceput se crede ca sunt numai pesti mici , dar , pe parcursul evolutiei povestii , creaturi din ce in ce mai mari isi fac aparitia .
In urma unor cercetari se descopera ca creaturile sunt alcatuite dintr-un dispozitiv metalic cu picioare care se agata de pesti ( mai tarziu chiar si de oameni ) pentru a supravietuii . Bacteriile care infectau fiintele produceau un gaz , astfel acesta fiind sursa mirosului si , de asemenea , pentru punerea dispozitivului metalic in functiune .
Mai tarziu , se afla ca Armata Japoneza cerceta bacteriile care produceau mirosul in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial intr-un efort disperat de contra-atac . Deoarece infectia omora rapid animalele pe care era testata , s-au construit masinarii care sa o transporte catre trupele inamice . Avioanele aliate insa , au distrus vapoarele pe care se aflau prototipurile masinilor propulsate de acel gaz si astfel totul a fost scufundat in adancul marilor .
Sub apa , masinariile au reusit sa se ataseze de pesti si astfel sa ajunga la tarm pentru a ataca populatia . Dupa cateva capitole se descopera ca infectia s-ar putea sa aiba o vointa proprie iar astfel , masinariile sa nu fie construite de om . Aparent , bacteriile au suferit mutatii astfel incat sa fie capabile sa construiasca masinariile propulsate de gaz din resturile vapoarelor doborate .
~ Personaje ~
- Tadashi -
Este personajul principal din manga si unul dintre putinii supravietuitori ai bacteriei deoarece este imun . Prietena sa este Kaori , iar unchiul sau Koyanagi . La sfarsit el se alatura unui grup de cercetatori de la o universitate in speranta creearii unui anti-virus .
- Kaori -
Prietena lui Tadashi . Aceasta are un nas foarte sensibil ea simtind inca de la inceput teribilul miros . Intr-un final aceasta va ajunge sa fie infectata si de asemenea , capturata de catre masinarii .
- Koyanagi -
Unchiul lui Tadashi si de asemenea un cercetator biolog . El incearca sa isi de-a seama cum functioneaza mecanismul masinariilor iar intr-un final reuseste , dar nu fara a-si sacrifica un brat . La final si el este afectat de bacterie si transformat .
- Yoshiyama -
Este asistenta lui Koyonagi . Ea il va ajuta pe Tadashi sa o gaseasca pe Kaori , dar va fi atacata de aceasta iar intr-o tentativa de scapare va fi capturata de catre doctorul Koyonagi transformat . Soarta acesteia nu ne este relatata .
~ Parere ~
Am citit-o in numai 2 ore si sincer , mi-a parut rau ca a fost asa de scurta , parca nu vroiam sa se termine . Dupa ce am citit Uzumaki si Gyo , pot spune cu siguranta ca pentru mine , Junji Ito , ramane un maestru in arta horror-ului si al psihologicului . Ca nota , merita 10/10 , avand atat grafica frumoasa cat si acel "ceva" care te face sa vrei sa o citesti pe toata
DarK- Reichsführer-SS
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 34
Localizare : The Wastelands
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum