Baka Anime
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Parteneri
Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» Survival in The Zone - based on a true story
Scris de DarK Dum Mar 21, 2010 6:46 pm

» The Zone
Scris de DarK Joi Mar 18, 2010 4:40 am

» Dorohedoro
Scris de DarK Joi Mar 18, 2010 1:41 am

» Winners of the 4th Seiyu Awards
Scris de DarK Vin Mar 12, 2010 3:56 am

» Kanon Wakeshima
Scris de DarK Mier Mar 10, 2010 3:59 am

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectați a fost de 15, Dum Feb 19, 2023 1:22 am

Blame!

In jos

Blame! Empty Blame!

Mesaj  DarK Mier Feb 10, 2010 2:26 am

Blame! 25633l

Maybe on Earth , maybe in the Future ...

* Chapters : 66 - completed
* Manga-ka : Tsutomu Nihei
* Read on-line : here
* Related manga : prequel - NOiSE , Biomega ; sequel - Blame!² ; alternative setting - Blame Academy! ; on-going - Blame! Net Sphere Engineer

~ Story ~

Povestea din Blame! nu este una tocmai clara . Aceasta incepe brusc cu personajul principal , Killy , care isi incepe calatoria lunga si fara speranta . Insa aceasta misiune va starni o serie de situatii in care Killy va avea un rol mult mai important decat stia el initial . Calatoria si felul in care aceasta evolueaza este principala "atractie" la Blame! . In timp ce multi cititori gasesc lipsa mare a dialogului ca fiind stresanta , eu personal gasesc aceasta abordare ca fiind mult mai potrivta pentru conceptul ce vrea sa il creeze Blame! . Este cu siguranta genul de poveste care ofera doar o mica particica din acel ceva mai mare si in care cititorul trebuie sa descifreze puzzle-ul pentru a realiza ce se intampla . Daca nu sunteti genul de om caruia ii place sa isi puna mintea la contributie si sa rezolve diverse enigme , povestea mai mult ca sigur nu o sa va atraga . In schimb daca sunteti fan al acestui tip de povesti , cu intoarceri de situatie neasteptata , s-ar putea sa fi gasit ceva cu adevarat spectaculos . De asemenea , sunt multe concepte interesante si originale in Blame! pe care inca nu le-am vazut sa fie folosite in alte manga-uri . Personajele sunt facute sa fie ori indragite ori sa fie detestate , personal imi place foarte mult acest contrast . Un alt punct forte al manga-ului este reprezentat de catre diversele civilizatii pe care Killy le intalneste in calatoria sa si cultura pe care acestea o detin .

~ Characters ~

Ca sa nu fac spoiler o sa va prezint doar cele doua personaje principale ...

Blame! 79586

Killy : nimeni nu stie cu exactitate ce este el ( se presupune a fi om dar la cum evolueaza povestea , ma indoiesc ) . La inceput misiunea sa este clara , sa gaseasca donatorul care are "ADN-ul perfect" pentru a salva oamenii de la nivelele inferioare de o boala misterioasa . Nu vorbeste prea mult dar este foarte "trigger-happy" . Arma sa este nebunesc de puternica avand aproximativ patru nivele de intensitate a puterii "razei" cu care trage . De fiecare data cand se afla intr-o lupta este parca fericit si asta se poate vedea dupa zambetul sau oarecum malefic . De asemenea se injecteaza cu niste mici doze care par a fi sursa puterii sale inumane si a rezistentei fizice incredibile ( trust me , nici un om normal nu este aruncat prin 10 pereti si apoi se ridica ca si cum nu ar fi fost nimic )

Blame! 46129

Cibo : a fost cercetatorul-sef de la Bio-Electrical Corporation in Yakima , capitala unui oras industrial in "nivelul" abandonat . La prima vedere Cibo arata putin ca o varianta feminina a lui Killy , amandoi avand aproximativ acelasi costum de piele . Dupa ce Killy ajunge in capitala pentru a cauta ADN-ul , Cibo i se alatura in misiune si il ajuta cu vastele ei cunostine stiintifice si gadget-urile impresionante .

~ Parere ~

Inca nu am terminat acest manga , dar pot spune sincer ca este uimitor . Povestea este minunata iar grafica pe masura . Feeling-ul care ti-l lasa este unul de viitor distopian . Cu siguranta un must pentru fanii cyberpunk-ului . 9/10
DarK
DarK
Reichsführer-SS

masculin Mesaje : 125
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 34
Localizare : The Wastelands

Sus In jos

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum